قلعه الموت، محل فرمانروایی حسن صباح و فعالیتهای نظامی او بوده است و امروزه، بقایای این قلعه به یادگار مانده است. در این نوشته با جذابیت های دیدنی قلعه الموت قزوین آشنا خواهید شد و از شما دعوت می کنیم که تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.
تاریخچه قلعه الموت قزوین
اسناد تاریخی بیان می کنند که قلعه الموت در قرن سوم هجری و به دست علویان مازندران بنا شد. مهمترین وظیفه این قلعه، حفظ امنیت افراد بود و به همین دلیل، این دژ محکم بر فراز کوهی سنگی و مرتفع ساخته شد تا دسترسی به آن غیرممکن باشد. پس از علویان، قلعه الموت توسط فرمانروایان آل زیاد تصرف شد و سپس به تصرف آل بویه درآمد.
اهمیت قلعه الموت از زمانی زیاد شد که «حسن صباح» در قرن پنجم هجری، یکی از حکمرانان سلسله سلجوقیان را از این قلعه بیرون کرد و خودش در این قلعه ساکن شد. سپس حسن صباح مذهب اسماعیلیون را پایه گذاری کرد و الموت را به عنوان مرکز قیام خود انتخاب کرد. حسن صباح به دنبال برقراری شورش بر صد حکومت سلجوقی بود و تمام پیروانش را برای جنگ و کشتار تعلیم می داد.
حسن صباح و طرفدارانش به مدت ۳۵ سال این قلعه را در دست داشتند و فعالیتهای شورشی خود را در این قلعه انجام می دادند.
در اثر حمله نوه چنگیزخان مغول به قلعه الموت در سال ۶۵۴ هجری، بخش های زیادی از قلعه الموت تخریب شد. امروزه می توان تنها بخش های باقیمانده این قلعه را مشاهده کرد.
یکی از دلایل ماندگاری قلعه الموت در طی سالیان گذشته این است که دژ الموت در مکانی مرتفع و دوردست قرار داشت و همین موضوع حمله و هجوم لشگریان به قلعه الموت را غیرممکن می کرد.
قلعه عقابها
قلعه الموت به معنای «آشیانه عقاب» است. یکی از دلایل احتمالی نام گذاری قلعه الموت این است که کوه سنگی زیر قلعه به شکل عقاب شباهت دارد. دلیل بعدی این است که قلعه الموت در ارتفاع زیاد ساخته شده است؛ دقیقا شبیه به خانه عقاب که در مکانهای بسیار بلند و بکر ساخته می شود.
زمانی که به قلعه الموت می روید، از آن ارتفاع بالا، تمام الموت را زیر پاهای خود مشاهده می کنید و تازه این زمان است که به شکوه قلعه الموت پی می برید. در بخشهایی از قلعه الموت می توانید بقایای قسمت آشپزخانه و مطبخ، اصطبل، کتابخانه و... را مشاهده کنید. جالب است بدانید که در گذشته، اسیران جنگی در زندان قلعه زندانی می شدند و سالها در این قلعه محبوس می ماندند.
نکته جالبی که درباره قلعه الموت باید بدانید این است که از پایین کوه، هیچ اثری از قلعه الموت مشاهده نمی شود. برای دیدن این دژ محکم حتماً باید از پله های قلعه بالا بروید تا بتوانید فضاهای مختلف این قلعه را از نزدیک ببینید.
جالب است بدانید که در این قلعه، بیش از ۱۰۰ هزار قطعه سفالی کشف شده و حفاری های زیادی برای کشف گنجینه های طلا انجام شده است.
زمانی که به بالای کوه و محل قلعه الموت می رسید، دانش و درایت سازندگان این قلعه را به شدت تحسین خواهید کرد؛ زیرا با امکانات و اطلاعات آن زمان، قلعه ای هوشمندانه و کاخی مستحکم را ساخته بودند که نفوذ به آن غیرممکن بود.
شکوه و عظمت قلعه الموت، حتی همین حالا نیز به وضوح قابل لمس است و چشم هر بیننده ای را خیره می کند. بهتر است خودتان برای بازدید از قلعه الموت قزوین برنامه ریزی کنید تا بیشتر به رازهای پیچیده این قلعه تاریخی پی ببرید.
مسیر دسترسی به قلعه الموت
برای دیدن قلعه الموت، باید ابتدا به شهر قزوین بروید. سپس به سمت جاده الموت راه بیفتید و رانندگی کنید تا به نزدیکی «معلم کلایه» برسید. در ۱۰ کیلومتری معلم کلایه، مسیر فرعی و مجزایی را مشاهده خواهید کرد که به «دریاچه اوان» می رسد. حالا از همین جاده مسیر را طی کنید تا به قلعه الموت قزوین برسید.
مسیر قلعه الموت قزوین پرپیچ و خم است و بخشی از جاده به صورت جنگلی و سرسبز و بخشی از جاده به صورت کوهستانی است. برای رفتن به قلعه الموت قزوین باید حداقل ۱.۵ ساعت در مسیر باشید.
بهترین زمان برای بازدید
در فصل بهار و تابستان، در مسیر قلعه الموت، دشت های وسیع و زیبایی را مشاهده می کنید که کاشت گندم در آنها انجام شده است. بهترین زمان برای دیدن قلعه الموت هم از اواسط فصل بهار تا اواخر تابستان است؛ زیرا در این زمان، هوای الموت بسیار خنک و مطبوع است و طبیعت الموت در نهایت سرسبزی و زیبایی قرار دارد.
جاذبه های دیدنی اطراف قلعه
کمی دورتر از قلعه الموت قزوین، می توانید «دریاچه اوان» را مشاهده کنید که منظره آن فوق العاده و جذاب است و از مهمترین جاذبه های گردشگری قزوین محسوب می شود.
اهمیت انتخاب هتل مناسب برای اقامت در قزوین
یکی از مهمترین موارد برای خلق لحظات بهیادماندنی در سفر، انتخاب هتل شیک و مجهز است. در ادامه با ۳ هتل مناسب برای اقامت در قزوین آشنا خواهید شد.
معرفی هتل ایرانیان قزوین
هتل ایرانیان قزوین، هتلی چهارستاره و معروف در قزوین است که در منطقه خوش آب و هوای هفت سنگان قرار دارد. در هتل ایرانیان قزوین، شما می توانید از میان انواع اتاق های یک تخته، دو تخته، سه تخته، چهار تخته، سوئیت دوبلکس و سوئیت یک خوابه، واحد اقامتی موردنظر خود را انتخاب کنید. از جمله امکانات رفاهی هتل ایرانیان قزوین می توان به وجود استخر سرپوشیده، رستوران، کافی شاپ، باشگاه بدنسازی، سالن های همایش، سونا، جکوزی، آتلیه عکاسی، اتاق ماساژ، آرایشگاه و فضای سبز اشاره کرد. چشم انداز اتاق های هتل ایرانیان رو به محوطه هتل و فضای سبز است و منظره زیبایی دارد.
معرفی هتل مرمر قزوین
هتل مرمر قزوین، هتلی چهارستاره و شیک است که در مرکز شهر قزوین و چهارراه ولیعصر قرار دارد. در هتل مرمر می توان انواع اتاق های دو تخته، سه تخته، سوئیت دو تخته و سوئیت سه تخته را رزرو کرد. یکی از بزرگترین مزایای اقامت در هتل مرمر قزوین، نزدیکی هتل به مرکز شهر و آرام بودن فضای هتل است که اقامت را برای مسافران عزیز لذتبخش می کند. از جمله امکانات رفاهی هتل مرمر قزوین می توان به وجود رستوران با پخش موسیقی زنده، کافی شاپ، بوفه صبحانه رایگان، سالن ضیافت، پارکینگ، صرافی و آژانس مسافرتی اشاره کرد.
معرفی هتل سفیر قزوین
هتل سفیر قزوین، هتلی دوستاره است که در ابتدای خیابان سعدی قرار دارد. هتل سفیر از جمله هتلهای خوش قیمت قزوین محسوب می شود؛ بنابراین اگر به دنبال مکانی ارزان برای اقامت در قزوین هستید، هتل سفیر انتخاب خوبی برای شما خواهد بود. در هتل سفیر قزوین می توان واحد اقامتی دلخواه خود را از میان اتاق های یک تخته، دو تخته، سه تخته و سوئیت های دو تخته و سه تخته انتخاب کرد. از جمله امکانات رفاهی هتل سفیر می توان به وجود اجاق گاز، لوازم آشپزی، یخچال، کولر آبی و وسایل بهداشتی اشاره کرد.
در این نوشته با تاریخچه قلعه الموت قزوین آشنا شدید. امیدواریم که هرچه زودتر، فرصت سفر به قزوین و دیدن قلعه الموت را پیدا کنید و جذابیت های این قلعه تاریخی را از نزدیک مشاهده کنید.
نظر شما